Està clar que podem comprar-lo però no hi ha una cosa més fàcil per poder fer a casa i a més és cuina de reciclatge☺
Només ens cal un pot que tanqui hermètic i que omplirem de sucre. A partir d'aquest moment, cada vegada que una recepta ens demani utilitzar una beina de vainilla, després de rascar-ne les llavors (és el que acostumem a necessitar a l'hora de cuinar), la beina buida NO la llenceu!! La poseu dins el pot amb el sucre.
2 o 3 beines són suficients per aromatitzar 1 quilo de sucre. Jo hi tinc 3 beines més 3 o 4 meitats. La veritat és que d'un temps cap a aquí beina que hauria de llençar, beina que reciclo! I si el pot em queda molt ple, trec i llenço les més seques de totes.
Quan ompliu el pot de sucre per primera vegada, espereu unes 2 setmanes abans d'utilitzar-lo per tal que s'aromatitzi bé. A partir d'aquest moment ja no cal fer res més que anar reomplint el pot de sucre així que veieu que s'acaba.
Què us sembla? Fàcil, oi? Jo ho trobo fantàstic perquè d'aquesta manera tinc sempre sucre aromatitzat a l'abast☺ Us animo a que feu el mateix!
Fa molts anys que ho fem a casa i no et pots imaginar com m'agrada el moment d'obrir el pot i l'aroma que surt... Màgic :o)
ResponEliminaPer cert fa poc he fet el sucre d'un xef francés famòs de "sucre molt avainillat" i surt molt bé... en comptes de tant sols ficar la vaina al sucre, la tritura molt fineta i la posa al sucre... Brutal!
Petons
palmira
Palmira! Sí, jo també he llegit aquesta possibilitat però fins ara no n'he fet perquè, la veritat, m'agrada que el sucre estigui aromatitzat però tampoc vull tenir un munt de "cosetes" negres que es barregen amb les postres o begudes que faig. És que faig servir aquest sucre PER A TOT!!☺ Manies que té una!! Jajajaja Però si dius que és "Brutal"... potser en faré un potet petit per "ocasions especial". Gràcies reina! Ara m'animaré a provar-ho!!
EliminaUn petonarro!
Siiiiii yo tambien lo hago ( pero cuando me acuerdo )
ResponEliminagracias por hacerme memoria Dolores , que la última vez tiré la vaina
y no estamos pa gastar
un beset bonica que pases bon dia
Macu, és que no val a badar!! jajajajaja. No es llença res!!
EliminaUna abraçada molt forta guapa!!
Muy buena sugerencia.Siempre lo hago cuando tengo vainas abiertas.
ResponEliminapeto
Hola Dolors. Siempre viene muy bien estas sugerencias aunque la verdad es que como no la utilizo en demasía la suelo comprar y aún así me dura una eternidad así que imagina si la hago con las medidas que dices. Tendrían hasta mis tataranietos jj si es que los conociera jj.
ResponEliminaBuen fin de semana.
Un abrazo.
Noia...quina passada, crear productes reciclant a la cuina és tot un art!!! Et copio la idea! Una abraçada molt gran!
ResponElimina