18 de maig 2015

Un pastís de noces diferent

Fondant!!! NO m'agrada la pasta de sucre!! Ja m'ho semblava i ara ho tinc clar del tot!!☺




Per mi el més important és que un pastís es mengi amb delit, que la gent es llepi els dits i vulguin repetir. La decoració... home ha d'entrar pels ulls també però t'ha d'omplir tots els altres sentits i no només la vista!!

Els que em seguiu al Facebook ja sabeu que uns amics d'en Reto van demanar-me si els hi podia fer un pastís de noces "diferent" per un casament poc convencional: els nuvis van decidir celebrar la seva unió amb una festa temàtica al jardí d'un amic sense grans paraments i cursileries. Tampoc no volien pastís!

Però l'amiga d'en Reto, que es va encarregar de tota la decoració, va considerar que un pastís hi havia de ser SÍ o SÍ!

Mireu, no us enganyaré... ha estat una bona feinada!!! Ha estat un repte que m'ha deixat molt satisfeta però m'he empassat un munt de nervis també!!! Una cosa és fer un pastís per portar-lo voluntàriament a algú i una altra és un encàrrec. I encara més una boda!!! Per més que sigui una boda "light" - tot i que he vist fotos i... jo tinc una altra idea del què seria una boda "poc convencional" i "light"☺

Em van dir el tema: blanc i negre! I que estaria bé que fos de pasta de sucre per poder-lo decorar una mica. La resta ho van deixar tot a les meves mans.

Ha quedat bonic! 

N'estic molt orgullosa i els nuvis van quedar ben impressionats però el fondant no és el meu terreny. He tingut problemes: molts!! I no sóc una gran amant de les cremes de mantega i el modelatge. Tinc bones mans, faig cosetes, tinc un cert estil i talent per improvisar però NO tinc talent ni art per fer virgueries. Igualment encara que tingués un do especial, crec que el dedicaria a alguna altra cosa: he vist massa creacions de fondant acabant a les escombraries perquè ningú es menja el pastís que hi ha sota el barret de sucre: massa dolç, massa sec, massa gras,... 

Així que no us explicaré res sobre el fondant i com traballar-lo. Em falta tècnica!! I us podria explicar més infortunis que consells útils així que de moment deixo aquest tema als experts: la xarxa n'és plena!! I el disseny... sí, ha quedat elegant i a mi m'encanta però això, com tot a la vida, és qüestió de gustos!! Contra gustos... no hi ha res escrit!! ☺

I llavors, si no us vull oferir cap consell implacable, perquè us estic fotent aquest rotllo?

Doncs perquè desprès del que us he dit, ja us podeu imaginar que la meva prioritat eren els pastissos que el formen. NO volia veure l'esforç de tantes hores i un munt d'ingredients malbaratats i acabant a les escombraries: NO! Volia uns pastissos bons! Molt bons! I no va ser fàcil!

Al tenir poca experiència amb tot el tema del fondant, no estava segura de poder fer servir les meves receptes habituals ja que els pastissos havien de ser prou ferms com per aguantar un pes considerable. Però la fermesa no havia de ser a costa de perdre esponjositat i textura.

Tinc el pastís d'aniversari de l'Iris que va ser un èxit i m'hauria pogut servir però volia una cosa més "per adults".  

Així que ja em teniu fent un munt de provatures! I un cop vaig tenir les receptes més o menys visualitzades, vaig buscar, comparar i finalment vaig trobar receptes que m'haurien servit però NO és gens fàcil adaptar-les a les quantitats necessàries pels motlles que jo tinc - d'això n'estic preparant tota una entrada: m'he tornat mig boja però alguna cosa n'he après de tot plegat!☺ Però vaja que tinc la nevera plena de pífies i excedents esperant poder ser reciclats!!

Finalment però vaig aconseguir quadrar dos pastissos que s'han de compartir perquè realment són boníssims!! 
  1. Pastís de xocolata amb melmelada de taronja agra i crema de formatge
  2. Pastís blanc amb crema de xocolata al Cointreau 

Tothom que els ha provat (i han estat uns quants) haurien repetit!! Objectiu aconseguit!!

Doneu-me un parell de dies i us lligo totes les entrades!!☺

Petonets

7 comentaris:

  1. Et dono tota la raó Dolors, el fondant, com a eina per a decorar un pastís, és una passada perquè pots fer les mil i una, però al final (penso), el que val la pena és el pastís de sota, i si això no està bé, malament!

    Per cert que a tu el pastís t'ha quedat molt xulo, molt vistós i maco, t'asseguro que no tinc jo la traça per fer-ho tan bé, jeje!

    Esperant que publiquis el que amagava el fondant!

    Petons!

    ResponElimina
  2. A mi tampoc m'agrada el fondant, ni treballar-lo ni menjar-lo... Fan molt de goig però els pastissos i les cremes que has de fer per que tot aguanti el pes del fondant no són els meus favorits... Això si, ets una artista perque visualmente t'ha quedat fantàstic!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Moltíssimes felicitats pel teu èxit i pel teu treball!!! T'ha quedat preciós!!! Jo tampoc sóc molt de fondant però reconec que es fan veritables meravelles amb ell....el teu pastís és una d'aquestes!!!
    Petonets!!!
    Olga

    ResponElimina
  4. Hola guapisima! ! Me ha encantado tu tarta!! A mi me ha parecido preciosa y un trabajo de 10!! Yo soy 0 fondant, no me gusta para nada su sabor, lo utilizo sólo como digo yo.. a modo de plastilina, para hacer algunas figurillas pero no para comer... no sabes lo que te entiendo con los nervios del encargo, yo he hecho pocos.. y sólo, porque estaba medio obligada y lo pasé fatal... Ahora... me vino de lujo para adelgazar jajaa
    Mil besoss

    ResponElimina
  5. Estic impacient per veure aquests pastissos que publicaràs en breu, la foto promet i molt! i aquest de noces ja et vaig comentar que va quedar-te espectacular!! estàs feta una artista!! un petó!

    ResponElimina
  6. Et passa com a mi Dolors! Això del fondant no m'ha agradat MAI! I mai n'he fet d'aquest tipus de pastissos. Alguns em semblen macos...però jo penso que un pastís pot ser realment atractiu utilitzant ingredients tant naturals com els que porta al seu interior.
    PERÒ el teu pastís és realment bonic! És la veritat! I t'ha quedat una decoració ben professional, les flors es veuen perfectes. Felicitats, un gran treball!
    :-)
    PD: m'hauria agradat molt veure el teu pastís per dintre, jeje.

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...