21 de gener 2019

Boles energètiques de mantega de cacauet, coco i pastanaga - Descobrint sabors

Començarem per les formalitats: MOLT bon any 2019 a tots!!!!




Sí, pot semblar que fa segles de les festes de Nadal però fa un xic menys d'un mes i aquesta és la meva primera publicació del 2019 així que vaja... això: BON ANY!

No, al acabar el 2018 no vaig fer-me cap propòsit especial perquè tinc força assumit que els bons propòsits de fi d'any, duren mentre queda cava 🤪 Malgrat tot, el que m'agradaria és poder-li dedicar una mica més de temps al bloc. 

Ja fa mesos que em trobo dins una mena d'etapa d'hibernació blocaire i gràcies a les meves companyes de Descobrint Sabors desperto una vegada al mes. I no és perquè no vulgui, és que els dies simplement volen! Dues publicacions al mes seria el meu propòsit per aquest any... he dit abans de no m'havia fet propòsits per aquest any? Ostres! Bé, sigui com sigui, estic contenta que la Rosa, la Cristina i la Palmira em toquen la cresta i m'espavilen pel nostre repte mensual. 





Aquest mes la Palmira - Come conmigo - ha decidit donar-nos el cacauet com a ingredient comú mentre que a mi m'ha assignat el coco com a ingredient particular. 

M'encanten els cacauets! Sobretot la mantega de cacauet! La versió crunchy em té el seny robat: en podria menjar tot el dia. I el coco... doncs no està malament però diem que no em fa córrer. Ara, combinats, són perfectes per endinsar-se dins el món de les boles energètiques!

Feu i/o mengeu boles energètiques a casa? Estan absolutament de moda! Se suposa que són un snack o entreteniment saludable ple de fibra, proteïna i sense sucres afegits. A més, NO necessiten forn ni procediments complicats.





Hi estic d'acord PERÒ i els greixos? Cert que aquestes boles normalment porten greixos en abundància perquè la base sempre sol ser una mantega de fruits secs. Penseu però que els greixos són indispensables pel cos, que estem parlant de greixos saludables i que tenen un poder saciant que ens ajuda a no picar. I la idea tampoc no és menjar mitja dotzena de boles cada vegada. De fet, al considerar-se power bites per tot el que ens aporten, 1-2 boles ens donen l'energia necessària per acabar d'arribar a les hores dels àpats sense picar.

No es pot dir que sigui massa de barreres energètiques, granoles o cereals jo. Malgrat tot, sé per experiència que les barretes energètiques fetes a casa són mil vegades més sanes i bones que les comprades i aquestes boles em cridaven l'atenció. A més, aquest Nadal quan vaig ser a Barcelona amb la Carolina, les vaig veure a diferents cafeteries i mira, quan la Palmira em va assignar els ingredients del mes, vaig considerar-ho una senyal 😉


Ingredients

Per 18 boles de 20 grams cada una. 

  • 225 grams de mantega de cacauet crunchy
  • 1 pastanaga ratllada
  • 10 grams de llavors de lli
  • 40 grams de coco ratllat
  • 10 grams d'oli de coco - fos
  • 25 grams de proteïna en pols de xocolata - opcional
  • Extra de coco ratllat per arrebossar-les al final


Procediments


  • Barregem tots els ingredients fins que aconseguim una massa homogènia.
  • Agafem porcions de pasta d'uns 20 grams i en fem boles.
  • Finalment les arrebossem amb coco ratllat.


Doncs ja estem! Realment és fàcil, oi? I són realment bones! 

Per cert, jo no hi he posat sucre afegit i a mi m'agraden. Ara, potser algú les trobi un punt soses. No dubteu a afegir-hi una cullerada de mel o l'edulcorant que preferiu. Millor si és natural! Sovint val més una cullerada que sucre abans que segons quins productes. 





Per conservar-les només cal que les deixeu a la nevera tapades  perquè no s'assequin. Si voleu, també les podeu congelar.





Quan les agafeu del congelador, les podeu menjar directament o deixar que vagin agafant temperatura. Si us les emporteu per menjar entre hores, mireu de no deixar-les en llocs calorosos per evitar que els olis suïn. 

I penseu que aquesta vegada he fet boles de mantega de cacauet i coco però que es poden fer de moltes altres ingredients. A veure si poc poc en faig alguna altra perquè hi ha combinacions molt interessants. 

Però ara, si igualment com jo sou uns enamorats dels cacauets, no us perdeu les receptes de les meves companyes: per llepar-se'n els dits!! 


5 comentaris:

  1. Que boniques aquestes boles i que bones han d'estar, jo començaria a menjar i no podría parar.
    Com sempre las fotos m'han enamorat i aquesta tassa tan preciosa també, les receptes que fas sempre son boníssimas i molt ben explicadas. Un plaer seguir el teu blog i a veure si és veritat i tenim la sort de que facis dues receptes al mes per el blog.
    Un petó molt fort
    Rosa

    ResponElimina
  2. Caray unas bolas molt bones i originals.
    Bona setmana

    ResponElimina
  3. Aquestes boletes em semblen perfectes per esperar els àpats tornant de ballet per exemple! Els tinc entre pendents també i ara amb la teva proposta no tinc cap excusa, oi?!
    A veure quins deures ens posa la Rosa!
    Petons i bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  4. Dolors,
    This recipe looks awesome. You have a lovely blog and I am so glad you have joined our new project "Swiss Food Discovery" to promote our Swiss dishes. Have a great day. Silvie

    ResponElimina
  5. Molt bon 2019 per vosaltres també! tan de bo compleixis el propòsit de passar per aquí més sovint i així nosaltres podrem gaudir d'aquestes coses tan bones que prepares. Aquestes boletes m'han fet salivar! Petonets!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...