30 de novembre 2013

Temps d'advent


"Advent, Advent, ein Lichtlein brennt..." diu la cançó ☻

L'Advent!! Comença el compte enrere fins a Nadal. Una cursa contra-rellotge de trobades d'amics, sopars d'empresa, compres nadalenques, postals, felicitacions i... tradicions! 

La tradició Suïssa són els "Guetzli": galetes i pastetes de tota classe amb ingredients i formes ben tradicionals que combinen a la perfecció amb galetes de creació més moderna i sabors més atrevits o amb tradicions alemanyes com el "Christstollen" o els "Lebkuchen" (també anomenats "Pfefferkuchen") que, per proximitat, ja s'han integrat dins l'Advent i el Nadal d'aquí.

I aquí teniu una mostra del temps d'Advent catalanosuís! Intentaré anar-lo augmentant cada anys i oferir-vos tantes joies nadalenques com em sigui possible. Els ingredients són força bàsics: farina, ous, llevat, fruits secs, fruites confitades, mantega, cacau, xocolata, massapà, sucre, llimona o taronja, espècies i... poca cosa més. 

El que potser us serà difícil d'aconseguir són les barreges d'espècies però intentaré donar-vos alternatives. Només hi ha una petita cosa a tenir en compte: hi ha receptes que necessiten començar-se amb antelació per poder deixar reposar la massa o que un cop fetes s'han de deixar assecar abans d'enfornar PERÒ us ho aniré indicant en cada una de les entrades.

Bon i dolç ADVENT!!!☺

Quittenpästli


Kokosggüpfli

P.S - I perquè veieu que és una bona barreja on intento donar valor a totes les tradicions, dir-vos que cada any ens visita a l'escola el Tió!!! 

El primer any es va perdre pels boscos de Thalwil i vam haver de sortir a buscar-lo però ara ja ens troba sense cap mena de problema! I val a dir que tothom l'espera amb molta il.lusió ♥




17 de novembre 2013

Vermicelles


No us ha passat mai que de cop us heu adonat que unes postres o un plat determinat el teniu integrat de tal manera dins la vostra rutina alimentaria que fins i tot heu deixat de donar-li importància? A mi em va passar ahir! 


31 d’octubre 2013

Panellets SENSE patata i/o moniato [amb ous]

Això és un no parar!

No tinc ni temps de contestar-vos als que m'esteu deixant missatges i comentaris: em sap greu però nois... em faltaven els panellets!!!☺ A partir d'avui ja tindré més temps!




27 d’octubre 2013

Cake pops i boques de poma - Halloween 2013

HALLOWEEN... aquesta celebració porta molta controvèrsia: Halloween sí o Halloween no? Mireu, fa uns anys hauria dit de seguida "Halloween NOOOO" però a Suïssa, tot i que molt light i no a tot arreu, se celebra. A l'escola dijous farem fins i tot una festa amb els pares!

És com una mena de Carnestoltes però una mica més gris. He de reconèixer que M'AGRADA!! Per mi és trencar completament la rutina. És al vespre, amb la llum dels Jack-o-lantern i per una vegada no hi ha princeses, fades ni ballarines. Tampoc tenim vaquers o bombers, tenim fantasmes, monstres, dimonis, gats negres i bruixes de 3 anys i és verdaderament divertit

Per altra banda, aquest cap de setmana és especial: juntament amb la Marga (que encara no té blog però ja seria hora perquè és una crac dels pastissets i les masses fermentades) i la Rosa M del fantàstic blog "El plat del dia" he estat de TARTINE!!!! Sí, tot i que encara em queden 5 dies de vida a les cavernes jo ja tinc les mans a la farina i... han sortit uns Tartine tan bons que... he perdut un parell de punts avui PERÒ què carai: he estat 51 dies sense pa!!!!!!!☺

Tot el que té a veure amb el Tartine es mereix una entrada exclusiva però com que fer pa representa hores esperant i l'espera pot fer-se molt llarga si estem pendents del rellotge... doncs m'he dedicat a fer uns cake pops i unes boques... de por!


20 d’octubre 2013

Compota de poma

Fa només un parell de dies que el meu sogre va venir tot cofoi a portar-nos un cistell ple fins dalt de pomes. 


14 d’octubre 2013

Formatge d'anarcards sobre cullera de moniato [sense lactosa]


18 dies... falten 18 dies perquè s'acabi el "Whole Life Challenge" i la dieta cavernícola obligatòria. La veritat és que m'agrada... NO, la dieta NO m'agrada... bé, no és que no m'agradi, simplement és que hi ha certes coses que no crec i per tant... mai serè una cavernícola de veritat☺ De fet sóc una cavernícola bastant masoquista... 

06 d’octubre 2013

Barra energètica de fruits secs [sense gluten i sense làctics]

Va ser arribar un vespre al gimnàs i no parar de sentir lloances envers una barra de proteïna que una companya havia compartit a la classe anterior.

Com que els meus companys de Crossfit són una colla de friquis... molt divertits i simpàtics però uns friquis de veritat !! Dels que ocupen els cap de setmana amb activitats "relaxades" com ara córrer maratons, participar a triatlons o entrenar-se per l'Ironman... doncs no vaig parar-hi massa atenció. 



29 de setembre 2013

Mossegades de coco i mel [sense gluten, sense sucre refinat i sense lactosa]



Us dec un munt d'explicacions i aquesta recepta des de fa dies!! Ho sé... i també sé que no és excusa dir que vaig una mica faltada de temps però... és la pura veritat! ☺ Malgrat tot, avui ho matarem tot d'un tret ja que les mossegades de coco, la farina de coco i el fet de que no mengés flam de coco i Streuselkuchen tot i les critiques positives que vaig rebre, està tot relacionat. Ara... l'entrada serà una mica llarga☺

18 de setembre 2013

Streuselkuchen amb móres d'esbarzer



L'Streuselkuchen (pastís de molles) és una especialitat d'Alemanya que, per proximitat, es consumeix també a Suïssa i s'acostuma a servir amb el cafè o el te. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...