13 - Zitronenschümli
La paraula "Schümli" és la versió suïssa de la paraula alemanya "Schaum" que vol dir escuma.
Aquestes escumes no són res més que petits que merengues als que s'afegeix pell de llimona. Són fàcils de fer i amb el gust de la llimona es converteixen en una galeteta nadalenca absolutament lleugera i refrescant☺
Som-hi!
Ingredients
Per a unes 25 peces
- 2 clares d'ou
- 50 g de sucre llustre + 50 g més
- La pela d'una llimona ratllada
De començament a fi
- Unes 2 hores ja que les escumes les courem al forn a una temperatura més aviat baixa i per compensar les hi tindrem una bona estona.
Procediment
Escalfem el forn a 100°C opció ventilador i prepareu la safata de forn més gran que tingueu amb paper sulfurat. És important poder coure totes les escumes de cop ja que si heu d'esperar per fer-ne una segona tongada, la merenga perd consistència.
- En un bol batem les clares d'ou a punt de neu PERÒ un punt de neu molt ferm ja que d'això dependrà en gran part l'èxit de les escumes.
- Hi afegim els 50 g de sucre a poc a poc sense parar de batre.
- Barregem els 50 g de sucre restants amb la ratlladura de llimona i els afegim a la merenga així que veiem que la barreja clara d'ou - sucre ja brilla.
- Posem la massa dins una mànega pastissera i fem petits pilons sobre el paper a la safata de forn.
Ara enfornarem però es tracta més de deixar-les assecar que no de coure-les. Per això Baixarem el forn a 80°C i amb l'opció ventilador (si no teniu aquesta opció hauríeu de deixar el forn una miqueta obert per tal de facilitar la sortida del vapor) i deixarem les escumes uns uns 75 minuts dins el forn. Passat aquest temps pugem el forn altra vegada a 100°C i canviant a l'opció de calor només per sota, els deixem uns 5 minuts més dins. D'aquesta manera la base també quedarà seca i no es trencarà al desenganxar-los del paper.
Finalment apagueu el forn, obriu la porta i els deixeu refredar uns minuts dins al forn abans de treure'ls i col.locar-los sobre una reixeta perquè quedin freds del tot i a punt per menjar!!
Si us agrada la merenga heu de provar aquesta varietat amb llimona: simplement us encantarà!!! ☺
Hola Dolors! Aquests merengues t'han quedat ben macos! :-) Mai els he tastat amb llimona...potser en farè uns quants aquest Nadal perque a la meva mare li agraden molts. Fan molt bona pinta i la combinació am cítrics emb sembla una idea genial.
ResponEliminaUn petó!
Si els fas Gemma segur que t'encantaran i a la teva mare a deixaràs fascinada! ;D
EliminaEts la reina dels dolços!!! Us esteu posant les botes aquests dies amb tantes receptes! petons
ResponEliminaRoser, que aviat ja no podré veure el sucre i em passaré al salat!! :D La veritat és que jo ho faig pel bloc, per en Reto (les espera amb candeletes) i per dominar-les una mica però has de pensar que a cada casa es fan galetes SENSE parar des de finals de novembre!!! A tot arreu on vas et treuen el plat amb les Guetzli... ufffffffff... a vegades és realment massa! jajajaja
EliminaA mi les merengues m'encanten!!! I amb pell de llimona han de ser delicioses!!! Ho provaré encara que no sigui per Nadal! Petons Dolors!
ResponEliminaNo Mònica, no cal que sigui per Nadal perquè, de fet, per Nadal ja tenim prou coses! Espera't que hi ha dies molt avorrits al llarg de l'any! ☺
EliminaPetons