5 - Anisplätzchen - Les més finetes!
L'Anís a la pastisseria m'encanta! Una coca de sucre amb anís o un coc amb anís són dolços que em recorden Catalunya i potser per això m'agraden tots els "Guetzli" amb anís☺
Aquestes galetetes són refinades i molt bones: adients per compartir amb un bon cafè o simplement després d'un àpat ja que són molt lleugeres.
Ingredients
Per a unes 50 galetes
- Aigua
- 3 ous
- 200 g de sucre fi
- 225 g de farina
- 1 cullerada de llavors d'anís
- Mantega i farina per la safata del forn
- esprai comestible daurat - opcional
De començament a fi
- Uns 60 minuts
Procediment
Engreixem dues safata de forn i hi espolsem farina al damunt.
- Preparem un cassó amb aigua al foc. L'aigua ha d'estar calenta però no ha de bullir.
- En un bol mesclem els ous i el sucre. Posem el bol al "Bany Maria" i batem fins que la barreja quedi escumosa.
- Retirem del foc i continuem batent fins que aconseguim fer de l'escuma una crema blanquinosa.
- Tamisem la farina i sense batre, amb una espàtula de silicona, l'anem integrant poc a poc.
- Seguidament hi afegirem les llavors d'anís.
- Quan tot està ja ben integrat, posem la pasta dins una mànega pastissera. Si la mànega és d'un sol ús, simplement li talleu la punta i si no ho és necessitareu una boqueta rodona amb un diàmetre petit.
- Farem petits cercles sobre les safata de forn (tipus Macarons☺)
Ara deixarem reposar la pasta 30 minuts i mentrestant escalfarem el forn a 150°C. Així que hagi passat la mitja hora, enfornarem les galetes i les courem durants uns 12-15 minuts. Doneu-hi un cop d'ull perquè no us haurien de quedar massa fosques.
Aquestes galetes són toves! Perquè és mantinguin així les podeu guardar, com anem fent fins ara, dins una caixa metàl·lica i en un lloc fresc. Si no us agraden tan toves... llavors les podeu guardar fora de l'impacte directe de l'aire però sense estar hermètiques. No quedaran cruixents però una mica més seques sí☺
Vosaltres mateixos: feu la prova! A mi m'agraden de totes les maneres☺
Es veuen molt fines i han d'estar boníssimes. L'anís també m'agrada a la pastisseria, la famosa coca d'anís, en canvi com a beguda o caramel no em diu res
ResponEliminaAquestes galetes cauran segur
A mi també m'agrada força l'anís als postres! aquestes galetetes han d'estar per repetir! bon cap de setmana!
ResponEliminaEs veuen tan lleugeres i delicioses!!! Una abraçada Dolors!
ResponEliminaOstres, quina pintassa fan Dolors!! Lleugeres, i segur que boníssimes!
ResponEliminaUn petonet!
Les GALETES ja m'agraden pero amb el regustet del anís encara més...
ResponEliminaBONES I MACAS les tevas GALETES!!!
Ummm, ¡¡que bones!!!
ResponEliminaA mi també m'agrada moltíssim tot el que porta anís! Sempre que faig el pà de pessic de iogurt li afegeixo un rajolí d'anís ben generós a la massa, jeje.
ResponEliminaEm semblen molt maques aquestes galetes!
Bon Nadal Dolors! =)