La veritat és que estic ben refredada i no em pensava pas arribar però ja fa molts de dies que tinc la recepta escollida i no podia deixar-ho passar☺
El bloc escollit per a l'ocasió és el bloc de la Gemma: Caprofiti. Un bloc que no tenia gaire per mà i que m'ha agradat molt remenar. Les seves receptes són molt variades així que d'opcions NO en falten però jo em vaig enamorar de seguida d'aquestes magdalenes de blat de moro. I perquè? Doncs simplement perquè m'encanten les masses, sempre tinc farina de blat de moro a casa - fins ara només la feia servir pel pa - i m'encanta descobrir noves possibilitats!
Aquestes magdalenes se suposa que són aptes per celíacs.
Les de la Gemma ho són! Les meves però...
Aquestes magdalenes se suposa que són aptes per celíacs.
Les de la Gemma ho són! Les meves però...
Igualment, com que a casa tenim la sort de no ser al·lèrgics, no he agafat tant la recepta pel fet que és ideal per celíacs, sinó que m'interessa utilitzar la farina de blat de moro d'una manera poc habitual per mi. El resultat ha estat espectacular!
Ingredients
- 2 ous
- 125 grams de sucre
- 125 grams d'oli suau
- 50 grams de nata líquida - sense gluten
- 175 grams de farina de blat de moro - Llegiu "Notes"
- 5 grams d'impulsor - sense gluten
- 1 llimona - ratlladura
- Sucre per decorar.
Procediment
Preparem les càpsules per les magdalenes.
Escalfem el forn a 200°C
- Batem els ous i el sucre fins que la massa faci cordó.
- Afegim poc a poc l'oli i la nata sense deixar de batre.
- Quan tot estigui integrat, hi afegim la ratlladura de la llimona.
- Finalment, tamisem la farina i l'impulsor. Ho afegim a la massa amb moviments airosos i ja sense batre per tal de mantenir-la el més esponjosa possible.
- Omplim els motlles de les magdalenes 3/4 de la seva capacitat i cap al forn.
Les deixem coure 5-8 minuts a 200°C. Seguidament baixem la temperatura a 190°C i acabem la cocció: necessitarem uns 8-10 minuts més.
A veure què en penseu vosaltres però a casa han agradat molt i molt. Absolutament fines al paladar! El blat de moro no només els hi dóna un sabor ple de matisos sinó que també els hi aporta un color groc fascinant!
Ja s'ha convertit en una magdalena de les de fer sovint☺
No les trobeu interessants vosaltres?
NOTES
- Farina de blat de moro. Compte a no confondre-la amb la farina de blat tradicional. El blat de moro i el blat pertanyen tots dos a la família de les poàsies però són diferents en essència. Com que diuen que una imatge val més que mil paraules... el blat és que que creix en forma d'espiga mentre que el blat de moro creix dins una capsa o panotxa. La farina de blat de moro és de color groc! Tampoc la podem confondre amb el midó de blat de moro (Maizena) ja que en aquest cas ens referim a la fècula del gra de blat de moro però no a la seva farina.
Jo tinc aquesta recepta en cua d'espera...I és que m'encanta provar diferents farines i la de blat de moro m'encanta el seu color -com dius tu és fascinant- i per la textura. Em vaig aficionar quan pujava a Andorra i baixava amb el maleter ple de barres de pa que comprava a Escaldes; especialment m'agradava el pa de blat de moro...per menjar-lo sol, llesca a llesca... També he guardat la recepta de les magdalenes fetes amb farina d'arròs. Jo tampoc tinc molt clar si l'impulsor Royal és apte o no per celíacs. Si ho descobreixes ja m'ho diràs. Una abraçada!
ResponEliminaJo tinc aquesta recepta en cua d'espera...I és que m'encanta provar diferents farines i la de blat de moro m'encanta el seu color -com dius tu és fascinant- i per la textura. Em vaig aficionar quan pujava a Andorra i baixava amb el maleter ple de barres de pa que comprava a Escaldes; especialment m'agradava el pa de blat de moro...per menjar-lo sol, llesca a llesca... També he guardat la recepta de les magdalenes fetes amb farina d'arròs. Jo tampoc tinc molt clar si l'impulsor Royal és apte o no per celíacs. Si ho descobreixes ja m'ho diràs. Una abraçada!
ResponEliminaQuin goig que fan les teves magdalenes!!!les capsetes una xulada i la textura i el color de 10!! Jo ja les he fet dues vegades i compartit amb les cosines i gent de la feina celiaca.. Una abraçada!!!!
ResponEliminaT'han quedat molt esponjoses, tenen molt bona pinta.
ResponEliminaLa veritat es que els celiacs tenen feina llegin molt bé totes les etiquetes dels aliments, semblen inofensius, però molts tenen al.lergens.
Petons.
Aquestes les he de provar! Una recepta més de magdalenes! T'han quedat impressionants....
ResponEliminaPetonets,
Olga
Aquestes magdalenes prometen!!! A veure si m'animo a fer-les!!!! Ptnts
ResponEliminaaquest coloret és realment atractiu!, quines magdalenes i quines fotos!
ResponEliminaQuina xulada de magdalenes!! i els papers maquíssims! petons
ResponEliminaAquesta recepta la vull fer! No per què tinguem cap celíac a la família sinó perquè m'encanta el gustet que li dóna el blat de moro... Me l'enduc!
ResponEliminaMarta
Per cert, les fotos t'han quedat precioses!
EliminaHola Dolors.
ResponEliminaMoltes gràcies per participar. Realment queden molt bones les magdalenes.
Referent a lo del llevat, t'explico:
Fins no fa gaie, el llevat Royal no el podíem utilitzar els celíacs. El del Mercadona, cap problema i també hi ha altres marques especials sense gluten.
Però fa un temps que ja el podem utilitzar el Royal, sense problema.
Amb la nata passa igual. La del Mercadona es sense gluten, segur. Altres marques sempre hem de mirar per si hi "trazas" de gluten. En aquets productes sol ser un tema de contaminació creuada.
Encara que sembla molt complicat, realment quan hi estas acostumat, ja no ho trobes tant difícil. Hi ja veus que ens podem cuidar i donar "capritxets" igual que tothom!
Petons
Moltes gràcies Gemma! Ara ja em queda tot més clar tot i que he estat mirant el que posen les etiquetes dels meus productes i això de "trazas" ho trobes a pràcticament tot arreu!
EliminaSí que podeu donar-vos plaers i capritxets, sí! Aquestes magdalenes en són una mostra ☺ però noia, això de la contaminació creuada us ho complica tot força, oi? Suposo que amb el temps ja saps les marques / cases amb les que pots confiar...
Molts petons i gràcies per la recepta! ♥
Una recepta super fantàstic i molt ben escollida. Es veuen tant flonges, que tenen una pinta. Hummmmmmmmm!!!!!!!
ResponEliminaAra mateix em menjaria una.
Una abraçada
Que buenas también estas magdalenas de maíz, las fotos hablan por si solas.
ResponEliminaCuídate de estos virus.
Yo también he tenido la suerte de conocer en persona a la Gemma cuando íbamos a hacer talleres de cocina, una gran persona y cocinera.
peto
Hola Dolors. Son las primeras magdalenas que veo hechas con harina de maíz. He de decirte que nunca la he utilizado pero si que la he comido y de esto hace ya muchos años en forma de gachas, una forma de prepararlas que hacía mi abuela y que por desgracia no tengo la receta, ya sabes que las abuelas de antes no necesitaban mucho para hacer unos platos deliciosos jj.
ResponEliminaY no quiero decirte con esto que tu seas una abuela jj pero es que tus platos son todos una verdadera delicia.
Estas magdalenas deben estar como para no dejar ni una. Fabulosas.
Que tengas un estupendo fin de semana.
Un abrazo.
Mmmm...boníssimes! Aquestes magdalenes es veuen tan tendres i espongoses, ara mateix m'en cruspia un parell! :-p
ResponEliminaLa veritat és que no he cuinat gaire amb blat de moro, fa temps vaig provar una recepta de pancakes amb aquest tipus de farina però no em va convèncer gaire. Potser és l'hora de donar-li una segona oportunitat!
Una abraçada ben forta! Espero que ja et trobis bé i que els virus hagin marxat ben lluny!
Genials aquestes magdalenes!
ResponEliminaLa farina de blat de moro ens agrada molt i crec que el que més m'agrada és el seu color! a la cua d'espera de receptes (que per cert es ben llarga i s'acaba d'allargar amb la melmelada de llimona!)
Petons
Palmira