03 de maig 2017

Coca de iogurt de xocolata (amb més xocolata)


I és que jo no sé vosaltres, però els ingredients i la fórmula de la coca de iogurt és una d'aquelles receptes que tinc gravades a la memòria igual com les taules de multiplicar o els noms dels planetes. No sé perquè però, sigui pel motiu que sigui, m'agrada saber que m'acompanya sempre en moments on em calen solucions ràpides i/o improvisacions de darrera hora.  

La recepta bàsica i sense floritures ja la tinc publicada a aquí i és estupenda! Amb ella he fet pastissos ben vistosos com aquest per l'aniversari de l'Iris. És una coca absolutament versàtil!

La versió amb xocolata és igualment espectacular i també la faig moltes vegades també. De fet, em pensava que ja la tenia publicada però es veu que no... tot i que jo encara posaria les mans al foc que sí que la tenia escrita... 




És igual!! Si no està fet, anem a fer-ho ara mateix! 

Aquesta vegada n'he fet uns mini bundts. Queden moníssims i es mengen en dues mossegades. Ideals per moments on ens cal una dosis de xocolata instantània! A més, hi he afegit perles de xocolata!! La mossegada no només és ràpida, sinó també MOLT efectiva! ♥




Anem-hi!

Ingredients - per una coca o 15 mini Bundts. 


Només per aclarir-ho una vegada mes, ja sabeu que les quantitats dels ingredients de la coca de iogurt, venen donades amb mides: 1 mida = a la capacitat del potet de iogurt - llegiu "Notes" 

Us adonareu que igualment us dono les quantitats en grams entre parèntesis. Perquè? Bé, per qüestions pràctiques! Cada vegada més, els iogurts que comprem a casa venen en pots d'un quilo... ☻ 
  • 3 ous
  • 1 mida i 1/4 de sucre (175 grams)
  • 1/2 mida d'oli d'oliva suau (70 grams)
  • 1 iogurt de xocolata (150 grams)
  • 2 culleretes de pasta de vainilla o les llavors d'1 beina.
  • 2 mides i 1/2 de farina (250 grams)
  • 1/2 mida de cacau sense sucre (50 grams)
  • 1 paquet d'impulsor (15 grams)
  • 1/4 de cullereta de bicarbonat de sodi
  • 50 grams de perles de xocolata - opcional


Procediment - llegiu "Notes"


Escalfem el forn a 190°C i preparem el motlle que volgueu utilitzar tot untant-l0 amb una mica de mantega. 
  • Deixatem lleugerament els ous dins un bol.
  • Hi afegim el sucre i comencem a batre.
  • Així que la barreja hagi blanquejat, hi afegim l'oli poc a poc sense deixar de batre. 
  • Un cop tot integrat, ja hi podem tirar el iogurt i la vainilla.
  • Tamisem la farina, el cacau, el llevat i el bicarbonat de ho afegim a la pasta per la coca. Barrejarem molt bé per no deixar grumolls però pausadament.
  • Finalment hi afegim les perles de xocolata, les integrem amb una espàtula i ja podem posar la barreja dins una mànega pastissera d'un sol ús. 


Ja només ens falta omplir els motlles de mini Bundts, vigilant no omplir-los massa, i els posem al forn. 

Un cop tenim els Bundts a dins, baixem el forn a 180°C i els deixem coure uns 15-20 minuts. Si en comptes de fer peces individuals, feu una coca amb motlle tradicional, el temps de cocció s'allargarà. Normalment parlem d'uns 30-35 minuts però millor feu sempre la prova de l'escuradents.

Un cop cuits els traurem del forn i així que els puguem manipular, els posem (encara dins el motlle) sobre la superfície de treball fent que reposin sobre la base. Així agafaran la forma plana que volem que tinguin. 

Passats 5 minuts ja podem desemmotllar i traspassar-los a sobre una reixeta perquè refredin del tot o... els mengem tebis! Són boníssims!! Les perles de xocolata estan mig desfetes i trobar-les a la boca és una verdadera sensació! Vosaltres mateixos, sigui com sigui són satisfacció pura! 




Qui ho hauria dit... una simple coca de iogurt... ♥



NOTES

  1. Les mides de iogurt. Tal i com us vaig comentar a la coca de iogurt clàssica i parlant de receptes familiars, no hi ha 2 coques iguals. Si doneu un cop d'ull a la xarxa, us adonareu ràpidament que les mesures (mides) dels diferents ingredients varia d'una recepta a l'altre i sempre surt bé: un motiu més per considerar aquesta coca una coca fantàstica!! En aquest cas jo he fet servir igualment la recepta de tota la vida (ja us vaig dir que conté sucre i menys oli que altres receptes que he vist) PERÒ he adaptat la quantitat de sucre encara una mica més perquè el iogurt (en aquest cas) ja porta sucre i la farina. Així hi he pogut afegir el cacau sense perdre hidratació.
  2. Les quantitats ens grams. Si us mireu les quantitats en grams, només dir-vos que estan calculades a partir d'un iogurt individual de 150 grams. A Suïssa la majoria de iogurts individuals acostumen a ser de 180 grams però resulten una mica massa grossos així que ja fa cosa d'un parell d'anys que n'hi ha de 150 grams. NO se'n troba pràcticament cap de 125 grams que, si no m'equivoco, és la mida habitual a Catalunya. De tota manera, podeu agafar sense cap problema un sol iogurt per fer aquesta recepta. També sortirà bé! Si al final us sembla que la pasta és poc humida, hi afegiu 2 cullerades de llet, remeneu bé i va que xuta! ☻
  3. Per on començo? Cal tenir present que aquesta coca ja es feia quan ningú es preguntava si era millor separar els rovells de les clares o si primer calia batre els ous i el sucre i desprès anar-hi afegint la resta. Jo, des que compro els iogurts familiars, acostumo a començar batent els ous i el sucre PERÒ no us atabaleu! Comenceu amb els ous i aneu barrejant els ingredients tal i com us vagi millor! La meva mare sempre començava amb el iogurt per tenir el pot a punt... 

12 comentaris:

  1. és un dels pocs cocs que no consegueixo que em quedi com m'agradaria, sempre em queda no sé... diguem no com vull!
    Però amb les teves indicacions ho tornaré a provar perque és un coc que sempre agrada, inclòs quan jo no el trobo perfecte :o)
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira, dona-li una altra oportunitat amb aquesta recepta: estic segura que et sortirà! Ha de sortir perquè sempre surt!!! :))) Ja m'ho diràs! ;D
      Petons i confiança!

      Elimina
  2. Un clasico la coca de yogur y de esta manera con chocolate aun mas buena.Y asi en pequeño y individual mola mas.
    Bon cap de setmana
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em soluciona la vida moltes vegades Miquel!!! :D
      Una abraçada

      Elimina
  3. Amb aquesta coca de es fan veritables delicies, t'han quedat de 10 aquest petits bundts.
    Jo com la teva mare també faig servir el yogourt primer i així ja tinc el pot vuit, jejeje.
    Fins aviat
    Petonets
    Rosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que cada cuiner/a té la seva tècnica Rosa i aquesta coca s'adapta a tothom! :)))
      Petons

      Elimina
  4. La de iogurt és la COCA amb majúscules, qui no l'ha feta?? i a més admet tants tunnings com imaginació tinguis, amb xocolata no falla mai ;). Un petonàs!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no sabria amb quina quedar-me... la clàssica m'agrada moltíssim però aquesta és pur vici!! :)))

      Elimina
  5. El vici planeja per aquesta recepta! Aquesta l'haig de fer a casa. Sempre he fet la típica coca de iogurt, en tot cas, banyada amb xocolata, però no amb iogurt de xocolata, cacau i gotes de xocolata....uff ja estic salivant...Petonets maca!!

    ResponElimina
  6. A vegades la faig però afegint-hi només cacau. La propera vegada la faré amb iogurt de xocolata i amb perles de xocolata. Segur que queda es-pec-ta-cu-lar!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...