18 de novembre 2019

Uns ous al plat diferents o uns tomàquets al forn insuperables - Descobrint sabors

I ja hi tornem a ser! Una nova cita mensual amb la Palmira, la Rosa i la Cristina: Descobrint Sabors!



Aquest mes la Palmira ha escollit l'ou com a producte comú per totes tres i a nivell individual, m'ha adjudicat el tomàquet.

La combinació de sabors m'encanta!! De fet, el meu esmorzar de diumenge és el típic mini de truita - lògicament, amb pa amb tomàquet. I per això em va semblar que trobar una recepta adient amb la meva combinació d'ingredients preferits, seria bufar i fer ampolles.


Voleu la veritat? Doncs si deixem el mòn de les truites de banda, combinar els ous i el tomàquet no és tan fàcil com pot semblar d'entrada.


Vaig pensar a fer uns ous al plat però... són bastant calòrics i  ara mateix intento menjar sa i evitar greixos. Vaig estar temptada a fer una frittata de tomàquet o els més que coneguts muffins d'ou amb tomàquets però no acabava de ser el que jo volia. Llavors, tot d'una, vaig veure la recepta clarament. Sana, natural, senzilla, boníssima i ideal per ara que les temperatures ja comencen a baixar.




Uns ous al plat sense plat, uns tomàquets al forn per menjar amb cullera, una sopa d'ou o de tomàquet amb entrebancs. Doneu-li el nom que més us agradi però feu-la!!! Us agradarà molt!

Som-hi!



INGREDIENTS

Per 4 persones
  • 4 tomàquets de Montserrat 
  • 4 tires de pasta de full - Llegiu "Notes"
  • 12 llesques de pit de gall d'indi - o qualsevol altre embotit al gust
  • 100 grams de formatge - jo he agafat una barreja de Emmental i Gruyère
  • 4 ous 
  • Sal
  • Pebre

Procediment

Escalfem el forn a 180°C i preparem una safata amb paper sulfurat.
  • Rentem bé els tomàquets.
  • Tallem la part alta dels tomàquets amb forma de barret i  els buidem. Reservem els trossos de polpa ferms mentre que llençarem les granes i l'excés de líquid. 
  • Ara agafarem els tomàquets buits i els col·locarem sobre la safata del forn. 
  • Enrotllarem les tires de pasta de full a la part baixa dels tomàquets per tal d'eixamplar la base i dotar-los de més estabilitat un cop cuits. 
  • En un bol a part barregem la polpa de tomàquet, les llenques de pit de gall d'indi tallades a trossets i 75 grams de formatge.
  • Amb una cullera, omplim els tomàquets amb aquesta barreja fins que quedin pràcticament plens.
  • Finalment, trenquem un ou al damunt de cada tomàquet i salpebrem al gust.


Ja podem enfornar els tomàquets. 

  • Els deixarem coure 10 minuts o fins que veiem que els ous comencen a quallar. 
  • Passat aquest temps, obrim el forn i repartim el formatge que ens queda sobre els ous. 
  • Tornem a posar els tomàquets al forn i els deixem coure 5 minuts més o fins que el formatge s'hagi fos del tot. 


Ja tenim els tomàquets cuits!

Els servirem calents, amb un xic de cibulet per sobre i AMB cullera! Sota el barret de formatge ens espera un brou natural ple d'entrebanc i proteïnes. 




Una delícia molt versàtil que pot servir-vos d'esmorzar de diumenge, d'entrant, de sopar lleuger, de reconstituent,... i s'aprofita tot!




El niu de pasta de full el podeu anar esbocinant i sucar-lo al brou. I així que us hagueu pràcticament acabat el líquid, el tomàquet tallat a trossos i barrejat amb les restes de pit de gall d'indi i ou és boníssim també. 



Vinga que la fred ja pica a la porta i s'agreixen plats calents! Us animeu?!

I, com sempre, si això dels ous al plat sense plat no us acaba de convèncer, mireu-vos les receptes de les meves companyes i aneu agafant idees. 




NOTES
      1. Les tires de pasta de full. Com us podeu imaginar, aquestes tires no són absolutament necessàries PERÒ el tomàquet cuit és tou i amb la pasta de full com a suport, aguanta molt bé la forma i deixa que es pugui menjar tot l'interior sense por a que tot quedi desmuntat. A més, a nosaltres ens agrada sucar algun tipus de pa al brou/sopa. La pasta de full és pràctica perquè  jo sempre la tinc a la nevera però, si ho preferiu, també podeu fer servir unes tires de massa de pizza. Si no teniu cap tipus de massa a l'abast, podeu fer un forat a una llesca de pa i situar el tomàquet dins el forat. El pa es torrarà i serà també una bona base. Suqueu trossets de torrada dins el tomàquet: us llepareu els dits!!! 

21 d’octubre 2019

Pastissets de mascarpone i raïms amb xarop de moscatell

Un mes més ha arribat el moment de publicar tot descobrint sabors amb les meves companyes la Palmira, la Cristina i la Rosa


Aquest vegada m'ha tocat a mi escollir el producte bàsic i conjunt de les nostres receptes. M'he quedat amb el raïm

13 de setembre 2019

Galetes de pastanaga amb xocolata - Descobrint sabors

13 de setembre: dia internacional de la xocolata!!! 

Jo no hi sabia! Segurament és perquè a Suïssa cada dia és el dia de la xocolata.


De tota manera és una bona excusa per recomençar. Des que va començar l'estiu que no havia publicat i ja començava a ser hora.

15 d’abril 2019

Muffins de plàtan amb glacejat de mantega de cacauet

Nova recepta!! 



Ja en tenia ganes! Sobretot perquè darrerament, com que pràcticament només publico seguint el projecte Descobrint sabors, el blog va faltat de sucre!😏

18 de març 2019

Amanida de canonges i ou / Nüssli-Salat

Avui és dilluns i us porto una nova recepta del projecte Descobrint Sabors.




Ja sabeu que amb la Cristina (Comemos a las 3), la Rosa (Un toque de canela) i la Palmira (Come conmigo) estem treballant sobre combinacions d'aliments seguint el llibre de la Niki Segnit, la Enciclopedia de los sabores.

21 de gener 2019

Boles energètiques de mantega de cacauet, coco i pastanaga - Descobrint sabors

Començarem per les formalitats: MOLT bon any 2019 a tots!!!!




Sí, pot semblar que fa segles de les festes de Nadal però fa un xic menys d'un mes i aquesta és la meva primera publicació del 2019 així que vaja... això: BON ANY!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...