18 de novembre 2019

Uns ous al plat diferents o uns tomàquets al forn insuperables - Descobrint sabors

I ja hi tornem a ser! Una nova cita mensual amb la Palmira, la Rosa i la Cristina: Descobrint Sabors!



Aquest mes la Palmira ha escollit l'ou com a producte comú per totes tres i a nivell individual, m'ha adjudicat el tomàquet.

La combinació de sabors m'encanta!! De fet, el meu esmorzar de diumenge és el típic mini de truita - lògicament, amb pa amb tomàquet. I per això em va semblar que trobar una recepta adient amb la meva combinació d'ingredients preferits, seria bufar i fer ampolles.


Voleu la veritat? Doncs si deixem el mòn de les truites de banda, combinar els ous i el tomàquet no és tan fàcil com pot semblar d'entrada.


Vaig pensar a fer uns ous al plat però... són bastant calòrics i  ara mateix intento menjar sa i evitar greixos. Vaig estar temptada a fer una frittata de tomàquet o els més que coneguts muffins d'ou amb tomàquets però no acabava de ser el que jo volia. Llavors, tot d'una, vaig veure la recepta clarament. Sana, natural, senzilla, boníssima i ideal per ara que les temperatures ja comencen a baixar.




Uns ous al plat sense plat, uns tomàquets al forn per menjar amb cullera, una sopa d'ou o de tomàquet amb entrebancs. Doneu-li el nom que més us agradi però feu-la!!! Us agradarà molt!

Som-hi!



INGREDIENTS

Per 4 persones
  • 4 tomàquets de Montserrat 
  • 4 tires de pasta de full - Llegiu "Notes"
  • 12 llesques de pit de gall d'indi - o qualsevol altre embotit al gust
  • 100 grams de formatge - jo he agafat una barreja de Emmental i Gruyère
  • 4 ous 
  • Sal
  • Pebre

Procediment

Escalfem el forn a 180°C i preparem una safata amb paper sulfurat.
  • Rentem bé els tomàquets.
  • Tallem la part alta dels tomàquets amb forma de barret i  els buidem. Reservem els trossos de polpa ferms mentre que llençarem les granes i l'excés de líquid. 
  • Ara agafarem els tomàquets buits i els col·locarem sobre la safata del forn. 
  • Enrotllarem les tires de pasta de full a la part baixa dels tomàquets per tal d'eixamplar la base i dotar-los de més estabilitat un cop cuits. 
  • En un bol a part barregem la polpa de tomàquet, les llenques de pit de gall d'indi tallades a trossets i 75 grams de formatge.
  • Amb una cullera, omplim els tomàquets amb aquesta barreja fins que quedin pràcticament plens.
  • Finalment, trenquem un ou al damunt de cada tomàquet i salpebrem al gust.


Ja podem enfornar els tomàquets. 

  • Els deixarem coure 10 minuts o fins que veiem que els ous comencen a quallar. 
  • Passat aquest temps, obrim el forn i repartim el formatge que ens queda sobre els ous. 
  • Tornem a posar els tomàquets al forn i els deixem coure 5 minuts més o fins que el formatge s'hagi fos del tot. 


Ja tenim els tomàquets cuits!

Els servirem calents, amb un xic de cibulet per sobre i AMB cullera! Sota el barret de formatge ens espera un brou natural ple d'entrebanc i proteïnes. 




Una delícia molt versàtil que pot servir-vos d'esmorzar de diumenge, d'entrant, de sopar lleuger, de reconstituent,... i s'aprofita tot!




El niu de pasta de full el podeu anar esbocinant i sucar-lo al brou. I així que us hagueu pràcticament acabat el líquid, el tomàquet tallat a trossos i barrejat amb les restes de pit de gall d'indi i ou és boníssim també. 



Vinga que la fred ja pica a la porta i s'agreixen plats calents! Us animeu?!

I, com sempre, si això dels ous al plat sense plat no us acaba de convèncer, mireu-vos les receptes de les meves companyes i aneu agafant idees. 




NOTES
      1. Les tires de pasta de full. Com us podeu imaginar, aquestes tires no són absolutament necessàries PERÒ el tomàquet cuit és tou i amb la pasta de full com a suport, aguanta molt bé la forma i deixa que es pugui menjar tot l'interior sense por a que tot quedi desmuntat. A més, a nosaltres ens agrada sucar algun tipus de pa al brou/sopa. La pasta de full és pràctica perquè  jo sempre la tinc a la nevera però, si ho preferiu, també podeu fer servir unes tires de massa de pizza. Si no teniu cap tipus de massa a l'abast, podeu fer un forat a una llesca de pa i situar el tomàquet dins el forat. El pa es torrarà i serà també una bona base. Suqueu trossets de torrada dins el tomàquet: us llepareu els dits!!! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...