17 de desembre 2018

Whoopie pies amb crema de xocolata i cirereta - Descobrint sabors

Acabem l'any! D'aquí a quatre dies és Nadal i amb la Rosa, la Palmira i la Cristina descobrim sabors per darrer cop aquest 2018. 




La Xocolata és l'ingredient comú que he escollit per aquest mes de decembre. Sí! M'ha tocat escollir i m'ha semblat que aquest ingredient era molt adient perquè m'atreveria a dir que, amb les festes a la cantonada, moltes cuines fan olor de sucre, mantega i xocolata!!

Jo m'he adjudicat la cirereta, el chile mexicà, la guindilla castellana, el chili pepper anglès, el peperoncino italià o, tal i com en dieu a aquí, la Paprika. Tot de noms diferents per parlar del bitxo - capsicum - coent.

La combinació de xocolata i bitxo coent és bastant habitual als supermercats. Grans marques com la Lindt, i altres de petites que segurament no conec, ja fa anys que comercialitzen teules de xocolata negre amb chili PERÒ... qui de vosaltres prepara a casa dolços de xocolata i el toc picant? 

Jo ho vaig fer per primera vegada amb aquests pastissets picants de xocolata al pebrot de caiena. Ens van agradar molt!

Aquesta vegada, m'he decidit per uns Whoopie Pies i la cirereta, en pols, l'he afegit a la crema del farcit. 

Els Whoopies, per si no els coneixeu, són el dolç oficial de Maine, als Estats Units i a Maine també es van vendre per primera vegada. La recepta però és tradicional de la cuina  dels Amish - un grup religiós cristià protestant i anabaptista descendents majoritàriament del suïssos de la zona alemanya  - de Pennsilvània.

Diu la llegenda que, originàriament, les senyores Amish preparaven aquests entrepans amb restes de masses de pastís i amb un farcit cremòs i airejat de núvols. Quan els seus fills i/o marits els trobaven a les carmanyoles del dinar, es posaven molt contents i cridaven "Whoopie!" Ja tenim nom!

Jo no he fet servir núvols pel farcit: he fet una crema de xocolata negre i cirereta que m'ha servit de base per la crema de mantega final. Un farcit exquisit! Airejat, lleuger, cremòs, saboròs, amb molt gust de xocolata i un punt d'escalfor!! 



Sí! Ningú ha descobert el capsicum amagat! Ningú m'ha dit que picava. El que m'han dit és: "Ostres! Boníssim i curiòs. Quan t'acabes de menjar el pastisset, sembla que la boca s'escalfa i el gust  de xocolata s'intensifica. De fet, ja no tinc xocolata a la boca però encara en noto el sabor" Bé... la màgia de la cirereta!! 

I com que he fet una crema de mantega com a farcit, he utilitzat una recepta sense mantega! Una recepta que  us recordarà el pa de pessic i que he trobat a un llibre que es diu Let's bake.

Per cert, hi ha motlles per fer els Whoopis. Queden tots ben iguals i bonics. De moment jo no tinc aquest motlle però hi ha solucions: podem fer rodones amb una mànega pastissera directament sobre un paper sulfurat, podeu fer servir un silpat per fer macarons - si el teniu - o podeu fer servir un motlle per fer muffins mini (com jo) i els hi aneu tallant el culet 😉


Ingredients


Per la crema de mantega de xocolata i cirereta
  • 200 grams de llet
  • 20 grams de Maizena
  • 20 grams més de llet freda
  • 100 grams de xocolata negre - la meva al 65% de cacau
  • 1 cullereta de cirereta en pols
  • 100 grams de sucre
  • 200 grams de mantega tova

Per la massa

Per uns 18 Whoopie pies d'uns 2-3 cm

  • 110 grams de farina
  • 1/2 cullereta d'impulsor
  • 1 polsim de sal
  • 40 grams de cacau
  • 4 ous
  • 110 grams de sucre

Pel glacejat i la decoració - opcional

  • 100 grams de xocolata
  • 3-4 cullerades de llet
  • Estrelletes de sucre 

Procediment


Per la crema de mantega de xocolata i cirereta
  • Desfem la maizena dins la llet freda i reservem.
  • En un cassó hi posem els 200 grams de llet i la xocolata.
  • Ho posem a foc lent i ho anem remenant fins que la xocolata s'hagi desfet del tot.
  • Hi afegim el sucre i continuem remenant per tal que es dissolgui bé.
  • Ara hi afegim la cirereta i la maizena líquida.
  • Continuarem escalfant la llet i remenant fins que espesseeixi i agafi consistència de crema. 
  • Quan ja tenim la textura desitjada, ho traurem del foc, ho taparem amb film - el plàstic ha de tocar a la crema - i ho deixarem refredar.
  • Finalment ho guardarem a la nevera com a mínim una hora perquè quedi ben freda.

Aquesta crema la podeu fer amb 2-3 dies d'antelació.


Mentre tenim la crema a la nevera, traurem la mantega i la deixarem una estoneta a temperatura ambient. Quan la crema de xocolata sigui freda, començarem a fer la crema de mantega final.

  • Posem la mantega dins el bol de la batedora i batem fins que la mantega quedi cremosa i comenci a fer pics.
  • Sense parar de batre, hi anem afegint la crema de xocolata a cullerades i poc a poc:  no hi afegim la segona si la primera no s'ha integrat. 

Quan tingueu tota la crema de xocolata dins el bol, segurament us adonareu que la crema de mantega s'ha tallat... NO patiu! És normal i només és degut a la diferència de temperatura entre la mantega i la crema de xocolata. El que farem serà continuar batent durant ben bé uns 5-7 minuts (no passa res si arribeu a 10). De seguida us adonareu que la crema es recupera, agafa cos, va quedant airejada i la textura es va assemblant al mousse. 

Ja la tenim llesta! 

Per farcir els Whoopie la crema ha d'estar a temperatura ambient així que la podeu fer servir de seguida si teniu els pastissets preparats. 

Si heu començat per la crema, la podeu guardar sense problema a la nevera i fins i tot congelar-la. L'única  cosa que haureu de tenir en compte abans de fer- la servir és treure-la amb antelació perquè agafi temperatura i tornar-la a batre perquè torni a agafar aire.

Per la massa

Preparem el motlle que farem servir tot untant-lo i enfarinant-lo lleugerament - si feu els cercles directament sobre un paper sulfurat, us estalvieu aquesta preparació - i escalfem el forn a 180°C.

  • Tamisem la farina, l'impulsor, la sal i el cacau dins un bol i ho reservem.
  • Dins el bol de la batedora batem els ous i el sucre fins que la massa blanquegi i faci cordó.
  • Afegim la barreja de farina a la crema d'ou i barregem, lentament, amb un espàtula fins a integrar-la tota. 
  • Posem la massa dins una mànega pastissera i ja podem omplir els motlles.
  • Un cop la massa dins el motlle, els posem al forn i deixarem que es coguin 10 minuts.
  • Els traurem del forn i deixarem uns 10 minuts més dins el mateix motlle, sense tocar-los.
  • Finalment desemmotllarem, els deixarem refredar del tot sobre una reixa i els reservarem sense tapar-los - si els tapem, queden molls.


Penseu que per 1 Whoopie pie necessiteu 2 pastissets així que continueu enfornant fins que s'acabi la massa.

Muntatge, glacejat i la decoració


Un cop tenim els pastissets i la crema de mantega preparats, ja només es tracta de fer "entrepans" tot enganxant-los de 2 amb 2 amb una bona capa de crema al mig. 

S'ha acabat!! No cal fer res més. 

A temperatura ambient es conserven sense problemes fins a 2 dies.

Són molt fins, es desfan a la boca i NO piquen! Ara, tenen un punt d'espurna: si els proveu us agradaran molt! 

Jo els repetiré sense cap mena de dubte! Per sort tinc crema de mantega congelada i, com que només he pogut salvar 2 fotos - la falta de llum és un problema a aquesta època de l'any - tal i com diu en Reto, em veig obligada a repetir 😜

Pel que fa al glacejat...

... els Whoopie pies no acostumen a anar glacejats però com que s'acosta Nadal, l'Iris m'ha ajudat i hem decidit decorar-los una mica.

  • Desfem la xocolata al bany maria.
  • Hi afegim la llet i remenem bé.
  • Decorem els Whoopie amb la xocolata i les estrelletes al gust.

I ara sí que hem acabat! Només ens falta menjar-los i us asseguro que no duraran ni una tarda. Us animeu a fer-los? 



  • La Palmira té la combinació més sorprenent de totes: xocolata i coliflor! Sí, ho heu llegit bé i us asseguro que la seva versió del Duo salat de xocolata i coliflor  us deixarà amb la boca oberta.

Interessant tot plegat, oi? Ja us he dit més d'una vegada que són unes cracks les meves companyes!  

5 comentaris:

  1. ayy Dolors es un plaer cuinar amb tu, sempre coses bones i a més a més boniques, segur que el puntet picant m'agradaría molt, i no diguem de la xocolata que es el que més m'agrada del mon, jejejeje.
    Molts petonets reina i et desitjo un Bon Nadal i un Feliç 2019 plé de coses bones però sobre tot ple de salut per a tu i els teus.
    Rosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rosa bonica!!! 1000 gràcies! Tu sempre així de simpàtica i agradable :D
      Per vosaltres també: Molt BON Nadal i Feliç Any NOU!!!
      Petons

      Elimina
  2. Ja t'ho he dit però vull preparar whoopie pies desde fa ben bé 4 anys però mai he tret temps! Haurem tastat coliflor amb xocolata abans que whoopies a casa jejejeje
    M'agrada t'han quedat genials!! I el puntet de bitxo a la xocolata com la sal formen part dels meus clàssics adoptats definitivament ;o)
    Per cert, les fotos estàn molt bé!!! Quin nivelle d'exigència teniu noies!!!
    Ja us dic aquesta nit l'ellecció pel gener ....
    Petons i molt bones festes!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Quina recepta més temptadora!!! Arribar a casa després de la feina i trobar-me aquesta delícia de recepta m'ha alegrat el dia. I és que la xocolata amb el toc picant està de vici! Llàstima que estiguem tan lluny que si jo ja estaria a la porta de casa teva mendicant un whoopie!!! Bon Nadal i Bones Festes i que l'any vinent ens poguem retrobar! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Quina gran combinació, com sempre ens portes unes receptes delicioses!! Aprofito que he tret un moment per passar per aquí per desitjar-te unes Bones festes i un feliç 2019, petonarros!!!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...