03 de desembre 2013

Nous de pebre

3 - Pfeffernüsse - Els que més m'agraden


Nous de pebre??? Sí, aquests "Guetzli" porten pebre! I es diuen "Nous" perquè la forma acostuma a ser rodona i al enfornar-los es crivella formant unes estries que poden recordar els nous. Però els meus no són rodons per una sola raó: al ser els que més m'agraden, els faig una mica més grossos del que diuen les receptes i per aquest motiu, al créixer dins el forn, s'aixafen una mica sobre la base agafant una fantàstica forma de mitja esfera☺


El sabor és... si us dic que el sabor és "el típic olor dels mercats de Nadal a Suïssa i Alemanya", us dic alguna cosa? És difícil d'explicar però el sabor i l'olor d'aquestes nous són "Nadal". Pura associació! Igual com les castanyes i els moniatos són "tardor" 

El millor és si intenteu fer-los!☺

Ingredients 

  • 250 g de sucre
  • 2 ous
  • 30 g de taronja o llimona confitada tallada ben petita
  • 75 g d'ametlles moltes - no cal que siguin ben fines
  • 1 cullerada de canyella
  • 1 polsim de clau molt
  • 1 polsim de nou moscada 
  • 1 polsim de pebre - originalment és pebre blanc però a mi no m'agrada i li poso negre
  • 250 g de farina
  • 1 cullereta d'impulsor
  • 100 g de sucre llustre
  • 2 cullerades de suc llimona


De començament a fi

  • Les nous de pebre s'han de deixar assecar unes quantes hores abans d'enfornar. Des d'un mínim de 5-6 hores fins a tota la nit si us va millor per horaris així que el temps final dependrà de vosaltres i les vostres necessitats.


Procediment

Preparem una plata de forn amb paper sulfurat.
  • Barregem el sucre i els ous dins un bol i els batem fins que siguin escumosos.
  • Si afegim la fruita confitada, les ametlles i les espècies i ho integrem tot bé.
  • Afegim la farina i l'impulsor a la barreja i tornem assegurar-nos que tot plegat quedi ben mesclat.
  • Ara ja podem anar agafant porcions de pasta i formar-ne boles d'uns 2 cm de diàmetre (jo les vaig de 3 cm ☺). Mullar-vos una mica les mans us ajudarà a formar les boles. Les anem col·locant a la safata de forn.
  • Deixarem la safata en un racó fresc per tal que les boles s'assequin durant un mínim de 5-6 hores i fins a tota la nit si voleu. Les podeu tapar per evitar pols, mosques i altres però heu de fer-ho de manera que corri l'aire. Passades totes aquestes hores notareu que les boles estan seques al tacte: ja podem posar-les al forn!
  • Deixeu que el forn agafi 220 °C de temperatura i així que estigui calent podeu coure les nous durant 10-15 minuts. Si les feu com jo i les feu més grosses, necessitareu ben bé 20-25 minuts. NO us atabaleu si veieu que les boles s'esquerden. S'HAN d'esquerdar!!
  • Mentre tenim les nous al forn prepararem un glacejat amb el sucre llustre i el suc de llimona.
  • Així que les nous estiguin les traurem del forn, les deixarem refredar només una mica per tal de poder-les manipular i les pintarem amb el glacejat i les anirem deixant sobre una reixeta per tal que es refredin del tot i el glacejat s'iguali.

I ja haurem acabat!☺



Aquestes "Guetzli" es conserven així tal qual fins a 1 mes. De tota manera si les poseu dins una caixa metàl·lica encara es conserven millor. I com més dies passen MÉS bones són!!☺

7 comentaris:

  1. M'encanta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Que guapos!! us ha quedat una foto màgica! s'han de tastar aviat, aquestes nous, molt bona recepta, original de debò! Petons

    ResponElimina
  3. Doncs em començo a fer a la idea del gust que tindran, són petites mossegades que de ben segur són una delícia!
    I dius que es conserven un mes, jo crec que no tindria temps de comprovar-ho, s'acabarien abans, jajaja!!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Quantes receptes aprenem amb tu, m'encanta!! quina delícia aquesta! petons

    ResponElimina
  5. Si recorden als mercadets de Nadal... m'encanten!

    ResponElimina
  6. M'estàs deixant bocabadada amb aquest calendari d'advent reboster!!!! Ja no sé què començar a provar!!! Petons artista-maga-màgica de la rebosteria!!! Petons des d'una freda Girona!

    ResponElimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...