04 de desembre 2013

Cruixent de Dàtils

4 - Dattel-Crispies - Els més cruixents!

Cruixents i sense forn! Podeu estar segur que us sorprendran: a en Reto no li agraden massa els dàtils però aquests "Guetzli" els menja de dos en dos☺   




















Ingredients

Per un motlle de 16 x 26 cm
  • 62 g de margarina
  • 55 g de sucre
  • 20 g de mel
  • 168 g de dàtil
  • 72 g d'arròs inflat
  • Sucre de colors - opcionals


De començament a fi

  • Uns 60 minuts: el temps de coure i deixar-ho refredar.


Procediment

Engreixem i folrem amb paper sulfurat un motlle o atuell baix . Millor si és quadrat o rectangular: un motlle per brownies o una carmanyola poc fonda fan el fet☺ 
  • Posem la margarina, el sucre i la mel en un cassó al foc a baixa temperatura per tal que es desfaci i s'integrin.
  • Mentrestant espinyolem els dàtils, els tallem a trossos i els afegim a la barreja de margarina i mel.
  • Deixem que cogui a poc a poc i ho anem remenant fins que els dàtil s'hauran desfet.
  • Ho traiem del foc i hi afegim els cereals. Ho remenem tot bé fins que els cereals quedin completament barrejats amb la pasta de dàtil. 
  • Avoquem la pasta dins el motlle mentre encara és calenta i l'aplaneu amb un corró per fondant. Si no teniu un corró petit d'aquest tipus, ho feu amb un got. 
  • Si hi voleu afegir el sucre de colors, ho feu ara i seguidament hi torneu a passar "l'aplanadora"☺



I ja ho tenim! Finalment el deixem refredar completament i un cop fred el tallem a quadrats per fer-ne porcions individuals.

Cruixents, sense forn i BONÍSSIMS!! Us ho prometo!!☺



NOTA - La Mònica del Bloc "Ensucrat" ja ha fet la recepta!! Merci Mònica pel vot de confiança!!☺ Us recomano donar un cop d'ull a la seva versió amb xocolata i kamut inflat perquè segur que també val molt la pena. Trobareu la recepta a aquí

2 comentaris:

  1. Quina bona idea! queda guapíssim i ha de ser boníssim!!

    ResponElimina
  2. Quina pinta Dolors, m'ha agradat molt això que no necessiti forn, això vol dir que més ràpid podrem gaudir del dolç, jajaja!!
    I la última foto m'agrada molt, demostrant que està bo!

    Petons!

    ResponElimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...