25 de desembre 2013

Galetes de mantega i llimona

ÉS NADAL!!!!!!! ☺ Us desitjo unes FANTÀSTIQUES festes i una entrada al 2014 dallò més intensa i un any ple de dolçor!!

I per tancar l'any (el forn també ha començat vacances☺) us faré 5 cèntims de la recepta de les galetes que he decorat amb fondant. 

He aprofitat el que vaig aprendre al curs del dia 14 a Luzern per fer uns regals originals a la família d'en Reto. Rebran el paquetet que podeu veure a la foto amb les galetes de Suïssa ja que els hi regalem una sortida familiar a una mena de "Catalunya amb miniatura" però sobre Suïssa i no tant miniatura: les cases i tot el que conté el parc està fet a mida natural! És immens, s'hi poden fer tota mena de taller sobre oficis antics i hi ha un munt d'activitats per a totes les edats... esperem que els hi agradarà☺


I aquestes estrelles les vaig fer per decorar/degustar durant el sopar del Tió d'ahir.  He fet estrelles perquè les trobo molt adequades en aquestes festes però no les volia fer "com sempre" i vaig decidit pintar-les de colors ben diferents i decorar-les inspirant-me en aquesta  col·lecció de penjolls vintage de Niu Joies: simplement m'encanta aquesta col·lecció!!! ☺


Tant els sogres com els veïns que van venir a sopar van quedar ben parats als trobar-les a la taula formant part de la decoració. "Una monada" i "ben originals" van dir. La capa de fondant és prima i, igual que els colors amb què les he pintades, té un gust molt neutre pel què no només van quedar boniques, també van quedar boníssimes! Però no les vam pas menjar totes: una part han d'arribar a Girona!☺

La recepta que vaig fer servir és molt similar a la de les galetes de mantega però aquesta porta llimona, menys mantega, menys sucre i és una d'aquelles receptes en plan "ho posem tot junt i barregem". Ens la van donar al curs i realment funciona molt bé. Us deixo els ingredients i les possibles varietats que podeu fer. 

Us sortiran entre 30 i 40 galetes.
  • 125 g de mantega tova
  • 125 g de sucre
  • Un polsim de sal
  • 2 llimones (la ratlladura) -Mireu variacions
  • 1 ou gros
  • 250 g de farina


Pel que fa al procediment és realment cosa d'ajuntar-ho tot. El que importa és afegir l'ou una mica deixatat i sempre després del que sigui que feu servir per tal de donar sabor i aroma. Podeu variar el sabor de les galetes de la següent manera: 
  1. Galetes de vainilla - Obviem la llimona i hi afegim una cullereta de concentrat de vainilla o les llavors d'1 beina.
  2. Galetes de taronja - Substituïm la pell de les 2 llimones per la  ratlladura d'1 taronja (amb menys quantitat en farem prou)
  3. Galetes de xocolata - Substituïm 50 grams de farina per 50 grams de cacau en pols (sense sucre)


Recordeu deixar refredar la massa abans de tallar les galetes (amb els talladors no té cap secret) i una segona vegada abans d'enfornar (6-10 minuts a 180°C). 

La decoració amb fondant la feu (si voleu) un cop les galetes estiguin ben fredes. Feu servir els mateixos talladors per tallar la pasta de sucre (que haureu aplanat sobre una fina capa de sucre llustre, per tal de deixar-la d'un gruix... això és cosa de cadascú però a mi m'agrada prima: d'uns 3 mm.) i l'enganxeu a la galeta després d'haver-la pinzellat amb aigua. La resta de la decoració... a gust del consumidor!

I MOLTÍSSIMES GRÀCIES per compartir els darrers 9 mesos amb mi i les meves bruixes! 


Una forta abraçada a tots i fins l'any vinent!!☺

6 comentaris:

  1. Són precioses...segur que la família d'en Reto està feliç amb el regal i la taula, decorada així, resultava espectacular!!! Que passis Bones Festes! Petons Dolors des de Girona!!!

    ResponElimina
  2. Molt boniques, Dolors!! Bones festes!!!

    ResponElimina
  3. Quines galetes més maques, per fer un regal o per cruspir-les acabades de fer!!
    Bones festes!!!

    ResponElimina
  4. Que pinta tan deliciosa!
    Esta no me la pierdo, cae pronto en mi cocina seguro
    Besitos
    Lila

    ResponElimina
  5. Avui hem fet la recepta de les galetes!!! Fantàstic, m'ha agradat això d'ajuntar-ho tot i ja està ;) ha sigut un èxit i han quedat boníssimes. En aquest blog hi trobes de tot, és una canya! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Carolina! :) Ostres quin comentari més positiu: gràcies!!!! El que compte és que les receptes us agradin als que les feu. Si vosaltres esteu contents, jo també!! :D Petons i Bones Festes!

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...