Avui us porto la recepta del Chimichurri!☻
El Nadal del 2008 al 2009 el vaig passar a Argentina! Un país al que tornaria ara mateix!!!
El viatge va començar a Bariloche i va acabar amb uns dies plens de llum i Tango a Buenos Aires. Pel mig... quilòmetres i quilòmetres d'"Estepa patagónica" fins al "Parque y Reserva Natural de los Glaciares" i un munt de pobles fascinant no tant per la seva bellesa (que també) com per l'escalfor de la seva gent!
Pingüins, elefants marins, ovelles, guanacos, un munt d'ocells marins i MATE! Que no falti el Mate! I el menjar... senzill! Molt senzill!! "Asado argentino", amanida verda amb tomàquet i ceba i "dulce de leche! Però boníssim!! ♥
I el Chimichurri!
Tinc una amiga, la Pilar, casada amb un argentí molt eixerit.: en Gus!!
Fa uns "Asados" increïbles! I una salsa Chimichurri que te la menges amb pa mentre esperes que es faci la carn i quan la carn arriba... el pot del Chimichurri ja és mig buit!
Fa uns "Asados" increïbles! I una salsa Chimichurri que te la menges amb pa mentre esperes que es faci la carn i quan la carn arriba... el pot del Chimichurri ja és mig buit!
Des que tinc la recepta d'en Gus i sé com fer el Chimichurri, totes les barbacoes que organitzem nosaltres tenen un punt argentí. El Chimichurri i l'Allioli són el "Dream Team" de la carn a la brasa!! A més, acostumo a tenir les herbes a l'hort i la puc preparar amb antelació: tot són avantatges!!
I perquè la publico avui? Doncs perquè demà a aquesta hora estarem de Revetlla de Sant Joan. SÍ!!! Aquest any, nosaltres també!! Ens reunirem a casa una colla de catalans per fer Ratafia Catalana junts!! Soparem de carn a la brasa, pa amb tomàquet i truita de patates i mentre xarrupem una cova de cava i ens mengem la coca de Sant Joan, gaudirem de la nit més màgica de l'any i intentarem NO enyorar-nos massa ☻
Vinga, posem salsa a la vida!!
Vinga, posem salsa a la vida!!
Veureu que no hi ha quantitats exactes doncs el mestre "asador" ho fa a ull i com que a mi això "d'una mica d'aquí, una mica d'allà" ja m'agrada, no m'he molestat mai a mirar quantitats. Però tot plegat és molt senzill i veureu que no us representarà cap problema.
Ingredients
- 1 bon manat de julivert fresc
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1/2 ceba
- de 3 a 5 grans d'all
- Un grapat de fulles d'orenga fresques - si el feu servir sec, us en caldrà una bona cullerada
- 1 cullereta de pebre vermell dolç
- Oli d'oliva
- Vinagre de vi blanc - aquest cop he fet servir vinagre de poma perquè no en tenia cap altre.
- Sal
Procediment
- Rentem, assequem i piquem ben petit (el mestre diu: "a mà!! NO amb el robot de cuina!!" ☻) el julivert, el pebrot vermell, el pebrot verd, la ceba i els alls.
- Ho barregem tot en un bol.
- Hi afegim la cullerada d'orenga. Si el feu servir fresc com jo, el renteu i el piqueu. Mireu que en tingueu unes 2 cullerades ja que el gust de les herbes seques és més intens.
- Continuem incorporant el pebre vermell dolç i barregem bé.
- Ara és l'hora d'afegir-hi l'oli i el vinagre.
Necessitem que la vinagreta cobreixi totes les herbes. Per fer-ho i no liar-la amb el vinagre, ens regirem amb la proporció següent:
- Finalment salem al gust, barregem bé i ho deixem reposar uns 30 minuts perquè els sabors quedin ben integrats. passat aquest temps tastem el Chimichurri i rectifiquem d'oli, vinagre i/o sal si cal.
Ja el tenim!!
Tapat i a la nevera, ens aguanta sense problemes una setmana. Com més vell és, més intens el sabor i, pel meu gust, més bo és. Justament per això us recomano fer-lo, per sistema, el dia abans.
Gaudiu tots d'una bona Revetlla!! Ens retrobarem durant el cap de setmana☻
Quína bona manera de gaudir de la revetlla encara que estigueu lluny, segur que serà una bona nit.
ResponEliminaQueda boníssima aquesta salsa amb les carns a la planxa o millor encara, a la barbacoa.
Bona revetlla maca!!
Quina enveja de viatge!! i quines barbacoes més molones amb el toc argentinocatalà! Aquesta chimichurri ha d'estar bona bona, feliç revetlla! Petonets ;)
ResponEliminaSegur que amb bons amics i bon menjar passareu una revetlla màgica sense enyorar massa estar lluny de casa!
ResponEliminaAquesta salsa és ub clàssic de les barbacoes, i es perque està de vici!
Petons i bona revetlla!
Palmira
Ahhhhh chimichurri!!! 😋😋😋
ResponEliminaTu y tus masitas, Gus y sus asados, el chimichurri y el dulce de leche... Argentina en el corazón!! ☻
EliminaUn petó reina!
Espero hàgiu gaudit de una bona revetlla i no patiu gaire dels efectes secundaris, ha, ha! No soc gaire de carn, però m'apunto la recepta perquè només llegint la llista d'ingredients ja es veu que serà deliciosa! Per sucar-hi pa! Petonets!
ResponEliminaHola,me alegra la aceptación de la receta de mi familia la cual lleva 4 generaciones en ella y deriva del adobo original a base de una salmuera utilizada por los Criollos Argentinos para aderezar los asados , como dice Dolor nos la comemos cómo aperitivo en el vermú de lo buena que esta que la disfrutéis. Gus
ResponEliminaI com no ha de tenir bona acceptació si és una recepta genial!!😀 Moltes gràcies guapo per haver-la compartit amb mi... nosaltres!!
EliminaPetons a tots! ❤
Te l'agafo!! per alguna costellada d'aquest estiu m'anirà bé!! bona setmana!
ResponElimina