Un pastís de pastanaga que porta reminiscències de la Setmana Santa i els dies de Pasqua.
El calendari ha estat força ajustat al llarg dels darrers dies i fins avui no he aconseguit publicar-lo. Però encara que tard, no vull deixar de fer-ho perquè va ser boníssim - fins i tot per mi que no sóc cap fan dels pastissos de pastanaga - i segur el repetiré ben aviat.
A més, sembla ser que sí que hi ha molts enamorats dels pastissos de pastanaga fent recerca a la xarxa perquè si em fio de les estadístiques que m'ensenya Blogger, no hi ha setmana sense que el pastís de pastanaga i pinya amb almívar que tinc publicat no tingui unes 8-12 visites. Des del dia de la seva publicació i fins avui ha estat vist més de 2500 vegades!! Uauuu!
Quan vaig publicar el pastís del que acabem de parlar, us vaig prometre fer-vos l'Aargauer Rüeblitorte: essent originari de la regió d'Aargau, és el pastís de pastanaga més popular de Suïssa! La meva intenció era fer-lo per Setmana Santa i publicar-lo per tots vosaltres PERÒ no podrà ser! No aquesta vegada...
No sé què tenia al cap quan vaig anar a comprar! Quan vaig tornar a casa... m'havia oblidat la meitat de les pastanagues, el Kirsch i vaig confondre les avellanes per les ametlles! Un desastre! Però vaja, com que ja l'havia promès a la família, vaig improvisar i va sortir rodó! ♥
Ingredients
Per un motlle de 20-25 cm.
Pel pastís
- 4-5 pastanagues (180-190 grams)
- 1/2 moniato (60-70 grams)
- 1/2 llimona - suc i ratlladura
- 5 ou
- 200 grams de sucre
- 1 polsim de clau en pols
- 1 polsim de canyella
- 250 grams d'ametlla molta
- 60 grams de farina de rebosteria
- 1 paquet d'impulsor (15 grams)
- 1 polsim de bicarbonat sodi
Pel glacejat
- 200 grams de iogurt grec natural - podeu agafar perfectament 2 iogurts
- 60 grams de sucre llustre
- 1 cullereta de pasta de vainilla
Procediment
Escalfem el forn a 190°C i untem el motlle que farem servir amb una fina capa de mantega. Us aconsello folrar la base amb paper sulfurat perquè sigui més fàcil desemmotllar-lo.
- Comencem rentant, pelant i ratllant ben fins la pastanaga i el moniato. Un cop tot ratllat, hauriem de tenir uns 250-260 grams en total però no us preocupeu si en teniu més o menys, no ve d'un parell de grams.
- Hi afegim la ratlladura i el suc de la llimona i reservem.
- En el bol on farem el pastís hi posem els rovells d'ou tot separant les clares i deixant-les per més endavant.
- Hi afegim el sucre i comencem a batre fins que blanquegi i agafi volum.
- Ara hi posem el clau i la canyella juntament amb la pastanaga i el moniato ratllat.
- Barregem bé fins que quedi tot ben integrat.
- Hi integrem també les ametlles moltes i barregem.
- Tamisem l'impulsor amb el bicarbonat de sodi i la farina.
- Ho afegim a la pasta de pastís tot barrejant de nou per integrar-ho tot.
- Finalment batem les clares a punt de neu i les incorporem al pastís tot integrant-les poc a poc amb una espàtula i amb moviments ben airosos.
- Ja podem posar el pastís al motlle.
Posarem el pastís al forn tot baixant la temperatura a 180°C i el deixarem coure uns 45-50 minuts fins que quedi ben daurat i al tocar-lo amb la punta del dit, no s'enfonsi.
Un cop cuit el traurem del forn, esperarem uns 10 minuts i el desemmotllarem tot deixant-lo sobre una reixeta perquè es refredi del tot.
Mentrestant farem el glacejat que no pot ser més fàcil! Simplement barregem tot els ingredients fins que el sucre es desfaci i tinguem una crema ben homogènia.
Quan el pastís sigui ben fred hi tirarem el glacejat per sobre i llestos!
Abans de servir-lo deixarem que el glacejat s'assenti una mica i ja podem clavar-hi queixalada! És super moist i on s'ajunta el pastís amb el glacejat es desfà pràcticament a la boca!
Ens va agradar moltíssim la combinació pastanaga - moniato i l'ametlla també li dóna un toc i un gustet deliciós. I el glacejat de iogurt fa que sembli realment lleuger. Una improvisació que va entrar per quedar-se a casa.
Espero que us agradi a tots igual que a nosaltres! ♥ Ja m'ho direu!
I pels amants de la pastanaga tinc una bona noticia! Aquesta improvisació forçada fa que em quedi pendent el pastís de pastanaga original i tradicional de l'Aargau! És a dir... no patiu que us portaré més pastanaga ben aviat!!☻